Two Sides släpper en annons i Norden vars syfte är att berätta om den faktiska inverkan papper har på europeiskt skogsbruk. Och faktum är att pappersanvändning har en positiv inverkan. Skogen växer snabbt i Europa, då det planteras fler träd än det avverkas.

Two Sides förhoppning är att publikationer och institutioner runt om i Norden som fortfarande värnar om och använder sig av papper ska hjälpa till att sprida dessa annonser.

Den globala organisationen Two Sides verkar för det tryckta mediet runt om i världen. Papper har i och med teknikens framfart fått sig en snytning. Företag använder pappret som syndabock för de inte vill erkänna att det är enklare och billigare för dem med digital kommunikation och digitala fakturor.

Det här har spillt över på områden som direktreklam och tryckta tidningar som kallats “onödiga” och titt som tätt kan man läsa om hur många kilon papper som slängs. Men man glömmer bort att nämna att direktreklam är en extremt uppskattad kanal hos Sveriges äldre eller att papper har högst återvinningsgrad av alla hushållsmaterial.

Two Sides kamp för pappret tar många former, allt från att be företag ta bort sitt grönmålande av e-dokument till att göra stora undersökningar om hur människor runt om i världen upplever användandet av pappersmedia i olika former. Vilket i stor utsträckning fortfarande är väldigt uppskattat, många föredrar fortfarande att hålla i en tryckt bok eller tidning.

– Ytterst så handlar det om att människor som uppskattar att läsa sin tidning på papper eller använda någon annan pappersprodukt ska kunna fortsätta göra det utan att, oförtjänt, känna dåligt samvete. Papper är ingen miljöbov när det används korrekt – men när det frammålas som en sådan så är det skadligt för alla förlag som ger ut magasin och tidningar, David Linnér Two Sides Nordic.

Är du intresserad av att publicera annonsen eller vill ha mer information,

Kontakta Two Sides nordiska projektledare David Linnér på dl@twosides.info

Du hittar helside- och halvsideannonser för nedladdning här:

Det är fritt fram för dig att använda bilderna och att publicera dem i dina kanaler. Men hör gärna av dig om du väljer att göra så, så att vi kan se hur det blev.

Tack för att du hjälper till att sprida ordet om det tryckta mediets hållbarhet.